Information Bord

Materialet

Borden är gjorda av massivt trä i furu. Detta är ett levande material och träet kan därför röra sig när det kommer till en ny miljö med en annan luftfuktighet, i sidled eller uppåt, nivåskillnader på upp till 0,5 cm förekommer. Brädorna kan bukta något. Även torrspickor kan uppkomma, precis som på bjälkar i gamla byggnader. Brädorna kan dra ihop sig. Kvistar, håligheter, märken, ojämnheter och kåda som finns naturligt i träet förekommer, denna torkar efter en tid. Detta unika utförande välkomnar vi med stor värme då det ger bordet ännu mer liv och charm. Nyansskillnader kan förekomma.

Leverans och tillverkningstid

Leveranstiden är ca 4-6 veckor. Väljer man hemleverans kan några dagar för transport tillkomma. Vi är måna om att varje bord blir av god kvalitet, och förbehåller oss därför rätten att förlänga leveranstiden om något inte blir helt bra, tex om vi inte är nöjda med målningen eller om en bräda skulle behöva göras om. Leveranstiden kan då förlängas med 1-2 veckor. Behöver man bordet till ett speciellt datum är det viktigt att man talar om det för oss vid beställning så vi kan skicka bordet i god tid. Se till att vi har er adress och mobilnr för att kunna leverera i tid. Lagerhyra hos transportören tillkommer om ni väljer att få bordet levererat senare än 4 dagar från sändning.

Transportören ringer er för att bestämma dag och tid för leverans. Det är viktigt att ni svarar, annars riskerar bordet att skickas tillbaka till oss. För att undvika alldeles för dyra frakter och risk för att knäcka benen under transporten är benen inte monterade. Observera att chauffören inte hjälper till att bära in bordet i hus/lägenhet.

Leverans sker dagtid till tomtgräns/port. Önskas leverans kvällstid eller hjälp med inbärning finns dessa tjänster på de flesta orter mot extra kostnad. Maila oss på lillamoblemanget@hotmail.com så hjälper vi till med detta.

Viktigt att leverans med lastbil är möjlig. Bor du på en ö, eller ha annan svårframkomlig väg, maila oss så kontaktar vi leveransbolaget.

Beställning & Betalning

Då borden är måttbeställda i olika kulörer vill vi gärna ha betalningen innan bordet börjar tillverkas. Väljer ni leverans så kommer det en faktura på mailen.  Hämtar ni bordet själva får ni betala med swish, kort eller kontant.

Räntefri delbetalning går att ordna.

Beställningen är bindande på våra egentillverkade möbler samt beställningsvaror i wepshoppen.

Montering

När bordet ska monteras är en skruvdragare att föredra. Vanlig stjärnbits används. Skruv följer med bordet. Enklaste sättet att montera bordet på är att sänka ner skivan på benen. Då blir alla benen jämna med en gång. Se till att alla ben står i marken och skruva sedan i skruvarna samt de sneda. Samma princip vid bänkar och soffbord

Är man två personer på plats så kan man lägga ena kortsidan på tex en stolsits medan person 1 håller i andra kortsidan och person 2 skruvar dit benen. En ”nedsågad” regel skruvas sedan från mitten av krysset på benet och upp i bordsskivan. Det är denna regel som gör bordet stabilt.

Bordet ska monteras inom två dagar för att vår garanti ska gälla

Önskar du få ditt bord monterat? Det ordnar vi på plats mot en avgift på 500 kr, gäller endast avhämtning.

Storlek

Då borden är handgjorda är måtten på borden ungefärliga, dvs små avvikelser kan förekomma ( 1-2 cm ), detta gäller både i bredd och längd.

Reklamation

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till kund.

Skulle bordet vara skadat i transporten när det levereras och skadan är så pass omfattande att ni vill ha en ny möbel är det lättast och snabbast att inte emot det skadade kollit utan returnera det direkt till transportbolaget. Observera att vi inte kan stå för ny fraktkostnad för oskadade fraktkollin. Ta gärna bilder på skadan och skicka till oss. OBS: Viktigt att chauffören noterar fraktskadan på fraktsedeln, annars kan ingen reklamation göras.

Är skadan av mindre karaktär eller upptäcks först när ni packar upp bordet så kontaktar ni oss så snart som möjligt för åtgärd. Skadeanmälan ska nå oss inom sju dagar.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning.

Garanti

Om skivan skulle slå sig med mer än 3 cm i nivåskillnad täcker vår garanti och ni får en ny skiva. För att garantin ska gälla ska köparen kontakta oss inom ett år från köpet.

Bilder

Vi förbehåller oss rätten att använda de bilder på våra produkter som skickas till oss från kund. När bilden skickas till oss överlåter kunden upphovsrätten till Lilla Möblemanget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.