Information Bord

Materialet

Borden är gjorda av massivt trä i furu. Detta är ett levande material och träet kan därför röra sig när det kommer till en ny miljö med en annan luftfuktighet, i sidled eller uppåt, nivåskillnader på upp till 0,5 cm förekommer. Även torrspickor kan uppkomma, precis som på bjälkar i gamla byggnader. Brädorna kan dra ihop sig. Kvistar, håligheter, märken, ojämnheter och kåda som finns naturligt i träet förekommer, denna torkar efter en tid. Detta unika utförande välkomnar vi med stor värme då det ger bordet ännu mer liv och charm.

Leverans och tillverkningstid

Leveranstiden är ca 4 veckor. Väljer man hemleverans kan några dagar för transport tillkomma. Vi är måna om att varje bord blir av god kvalitet, och förbehåller oss därför rätten att förlänga leveranstiden om något inte blir helt bra, tex om vi inte är nöjda med målningen eller om en bräda skulle behöva göras om. Leveranstiden kan då förlängas med 1-2 veckor. Behöver man bordet till ett speciellt datum är det viktigt att man talar om det för oss vid beställning så vi kan skicka bordet i god tid. Se till att vi har er adress och mobilnr för att kunna leverera i tid. Lagerhyra hos transportören tillkommer om ni väljer att få bordet levererat senare än 4 dagar från sändning.

Transportören ringer er för att bestämma dag och tid för leverans. Det är viktigt att ni svarar, annars riskerar bordet att skickas tillbaka till oss. För att undvika alldeles för dyra frakter och risk för att knäcka benen under transporten är benen inte monterade. Observera att chauffören inte hjälper till att bära in bordet i hus/lägenhet.

Beställning & Betalning

Då borden är måttbeställda i olika kulörer vill vi gärna ha betalningen innan bordet börjar tillverkas. Väljer ni leverans så kommer det en faktura på mailen.  Hämtar ni bordet själva får ni gärna betala med swish, annars kontant när ni hämtar.

Räntefri delbetalning går att ordna.

Beställningen är bindande på våra egentillverkade möbler samt beställningsvaror i wepshoppen.

Montering

När bordet ska monteras är en skruvdragare att föredra. Vanlig stjärnbits används. Skruv följer med bordet. Enklaste sättet att montera bordet på är att sänka ner skivan på benen. Då blir alla benen jämna med en gång. Se till att alla ben står i marken och skruva sedan i skruvarna samt de sneda. Samma princip vid bänkar och soffbord

Är man två personer på plats så kan man lägga ena kortsidan på tex en stolsits medan person 1 håller i andra kortsidan och person 2 skruvar dit benen. En ”nedsågad” regel skruvas sedan från mitten av krysset på benet och upp i bordsskivan. Det är denna regel som gör bordet stabilt.

Bordet ska monteras inom två dagar för att vår garanti ska gälla

Önskar du få ditt bord monterat? Det ordnar vi på plats mot en avgift på 500 kr, gäller endast avhämtning.

Storlek

Då borden är handgjorda är måtten på borden ungefärliga, dvs små avvikelser kan förekomma ( 1-2 cm ), detta gäller både i bredd och längd.

Reklamation

Skulle bordet vara skadat i transporten när det levereras och skadan är så pass omfattande att ni vill ha ett nytt bord är det lättast och snabbast att inte ta emot bordet utan returnera det direkt till transportbolaget. Ta gärna bilder på skadan och skicka till oss. OBS: Viktigt att chauffören noterar fraktskadan på fraktsedeln, annars kan ingen reklamation göras.

Är skadan av mindre karaktär eller upptäcks först när ni packar upp bordet så kontaktar ni oss så snart som möjligt för åtgärd. Skadeanmälan ska nå oss inom sju dagar.

Garanti

Om skivan skulle slå sig med mer än 3 cm i nivåskillnad täcker vår garanti och ni får en ny skiva. För att garantin ska gälla ska köparen kontakta oss inom ett år från köpet.

Bilder

Vi förbehåller oss rätten att använda de bilder på våra produkter som skickas till oss från kund. När bilden skickas till oss överlåter kunden upphovsrätten till Lilla Möblemanget.

10 reaktion på “Information Bord

 1. Victoria

  Hejsan hur breda är borden eller e de 88? Isf hur höga är dom? De minsta för 2500 går det få in 3 på långsidan eller är det precis två som går in? Problemet är att jag vill ha ett bord som kan rymma 6personer men våran nya lägenhet är för liten för den mellersta storleken. Har funderat på bord med iläggsskivs men era kryssbord är så snygga!! 🙂

  Svara
  1. carolineparks Inläggsförfattare

   Hej Jennie,

   De går att ha ute, vi brukar behandla med utelasyr 🙂

   Som alla utemöbler behöver de lite omvårdnad efter några år, beroende på hur utsatta de är för väder och vind 🙂

   Svara
 2. Hilde

  Hej jag är intresserad av ett bord där fem stolar ska stå på varje sida och ha kors ben, vad skulle detta kosta?
  Med vänlig hälsning, hilde

  Svara
  1. carolineparks Inläggsförfattare

   Hej Andreas,

   I princip vilken nyans du vill, på vår Facebooksida finns en färglista över våra vanligaste färger, under bilder-album

   Annars meddela om du vill att vi mailar färgerna

   Svara
 3. Nichlas

  Hej.

  Jättefina bord ni gör. Är interesserat av ett 270*98 bord med krydsben. Har ni fler bilder på dom olika färgerna på dom mörka träbord?

  Svara
  1. carolineparks Inläggsförfattare

   Hej Nichlas,

   Vad roligt att du gillar våra bord 🙂

   Vi mailar dig några fler bilder 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *