Leverantörer

Sala laser - De dekorativa etiketterna

Våra fina tags/etiketter som pryder möblerna tillverkas av Cia på Sala laser. Tagsen är gjorda av vegetabiliskt garvat nötläder. Det innebär att lädret behandlas med ämnen från växtriket, till skillnad från den konvetionella garvningen som sker med tungmetaller som tex krom.

Lädret kommer från Tärnsjö garveri, som i sin tur köper in från lokala gårdar.

Tillskärning och gravyr sker med laser. Tekniken är energieffektiv och ger goda möjligheter att minimera spill då tillskärningen tillåter små mariginaler.

All tillverkning sker hos Sala laser i Sala.


Färgriket - De vackra ekologiska oljorna

 'Vi vill dra vårt strå till stacken för att se till att det svenska inomhusklimatet blir lika bra som klimatet ute i vår fina natur'

Lilla Möblemangets vackra ekologiska oljefärger kommer från Färgriket.

Alla Färgrikets färger och oljor är hårt testade efter tuffa tyska krav. På varje etikett hittar man en fullständig lista på vad produkten faktiskt innehåller. Vår filosofi är att enbart använda ingredienser som är konstaterat ofarliga. 

Traditionella råvaror förädlas med modern teknik till färger som är hållbara, lätta att använda och underbart vackra. Allt framtaget med största möjliga hänsyn till miljön och hälsan. Det innebär inte att alla råvarorna är ekologisk odlade, utan att alla råvaror är giftfria, harmlösa, nedbrytbara, skonsamma mot miljön och människan och att de ger ett sunt inomhusklimat, väl lämpade till ekologiskt byggande och boende. Färgerna laddas inte upp med statiskt elektricitet såsom en plastfärg gör, vilket ger ett behagligare inomhusklimat.

Eftersom det går att arbeta med produkterna utan skyddsmask är de uppskattade av yrkesmän. Vårt lösningsmedel har testats ingående av Ingvar Hurtig på KTH i Stockholm. Det resulterade i att alla konsthögskolor rekommenderades att använda det eftersom det visade sig att det var skonsammast.

Många konstnärer som blivit överkänsliga mot lösningsmedel har kunnat återvända till sitt yrke när de börjat använda vårt lösningsmedel.

– Alltsammans utan att det ska vara någon som helst fara för din hälsa och välmående.


Öbergs  

'Vi tänker alltid på miljön och vårt viktigaste verktyg är att vi är certifierade i miljö- och kvalitetssystemet ISO' 

K-bygg

DHL

Trademark